April 6, 2006

برنج چلوکش


هرچقدر برنج بیشتر خیس بخورد، چلوی بهتری از آب درمی آید. برنج را بهتر است یک روز قبل بگذاریم خیس بخورد. البته با نمک فراوان و اگر خواستیم بیشتر از یک روز خیس بخورد، تا جایی که امکان دارد، آن را در محیطی خنک ( شاید یخچال ) بگذاریم . وقتی خواستیم برنج را بپزیم، حدود نیمی از قابلمه را آب می کنیم و درش را می گذاریم و می گذاریم روی شعله اجاق تا آب جوش بیاید. بعد که جوش آمد ، برنج را با آب و نمک اش خالی می کنیم توی قابلمه. از اینجا به بعد دیگر نباید در قابلمه را بگذاریم و باید بالای سرش بایستیم. اول برنج ها کف قابلمه ته نشین می شوند اما بعد که آب دوباره گرم شد، برنج ها هم با ملکول های آب داغ زیر و رو می شوند. بهترین وقت برای آب کش کردن برنج وقتی است که دانه های برنج به سطح آب نزدیک شده باشند. اگر در این موقع یکی دوتا از دانه های برنج را بخورید، حس می کنید که مغزش زیر دندان چرق نمی کند، اما خیلی هم نرم نیست. حالا قابلمه را توی آبکش خالی کنید و آب سرد شیر را روی برنج باز کنید تا هم نمک اضافی و هم نشاسته ها شسته شود. قابلمه را بشویید و دوباره روی اجاق بگذارید، وقتی ته قابلمه خشک خشک شد، روغن بریزید و هر چیزی که دوست دارید ته دیگ شود، ته اش بگذارید. اگر فصل زمستان بود و به چغندر دسترسی داشتید، یکی از بهترین ته دیگ هاست. هم خوش مزه است و هم بسیار خوش رنگ. اگر از چغندر یا سیب زمینی برای ته دیگ استفاده می کنید، چند دقیقه صبرکنید تا ته دیگتان سرخ شود و بعد برنج را رویش بریزید. اما اگر از نان برای ته دیگ استفاده می کنید، بلافاصله برنج را رویش بریزید. یادتان باشد که قانون زمان لازم برای گذاشتن دم کنی در مورد چلوکش هم صدق می کند.