جمعه، مرداد ۰۶، ۱۳۸۵

آلبالوپلو

چند وقت پیش غزل به من گفت می توانم آلبالو خشکه هایم را آلبالو پلو بپزم. من هم ازش خواستم دستورش را برایم بنویسد و بفرستد. غزل هم زحمت کشید و دستور پخت آلبالو پلو را برایم فرستاد که اینجا می گذارم تا همگی از خوردن آلبالو پلوی غزل لذت ببریم

مواد لازم
آلبالو : دو تا سه پیمانه
برنج: سه پیمانه
گوشت چرخ کرده یا سینه مرغ خرد شده: بین نیم تا یک کیلو
پیاز: یک دانه
ادویه: زردچوبه یا هفت ادویه، زعفران و هر ادویه دیگری که دوست دارید. مثلاً دارچین، گل سرخ، زنجبیل، نمک و فلفل
روغن

اگر گوشت چرخ کرده را انتخاب کرده اید، پیاز را درونش رنده کنید، کمی روغن، نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و سپس گوشت ها را به صورت کوفته قلقلی در بیاورید. یک لیوان آب توی ماهی تابه گود یا قابلمه بریزید با کمی زعفران؛ بگذارید تا جوش بیاید. بعد کوفته قلقلی ها را در آب جوشان بریزید و بگذارید تا بپزند. اگر از سینه مرغ خرد شده استفاده می کنید؛ با پیاز و فلفل و نمک و ادویه آن را تفت بدهید.
آلبالو ها را با یک لیوان آب بگذارید بجوشند تا تقریباً نصف آب قابلمه بخار شود. اگر غذای شیرین دوست دارید؛ می توانید مقداری هم شکر به آلبالو ها اضافه کنید.
برنج را آبکش کنید ( طریقه برنج چلوکش را قبلاً توضیح داده ام) و توی قابلمه ای که می خواهید آلبالو بپزید، قدری روغن بریزید و ته دیگ دلخواهتان را بچشید. حالا یک ردیف برنج یک ردیف گوشت و یک ردیف آلبالو روی ته دیگ بریزید. سپس گل سرخ، دارچین یا زنجبیل را روی آلبالوها بپاشید. دوباره این کار را تکرار کنید تا همه مواد تمام شوند. دست آخر دو سه قاشق از آب گوشت و آلبالو روی مواد بریزید و کمی هم روغن روی آن بدهید. قابلمه را بگذارید روی حرارت کم حدود چهل و پنج دقیقه دم بکشد.