August 20, 2006

Wok-ووک



من این غذا را اولین بار در رستوران اندونزیایی ها خوردم.اندونزی یک وقتی از مستعمرات هلند بوده است. برای همین اینجا اندونزیایی خیلی زیاد است. از یک هلندی شنیدم که می گفت، تا صد سال پیش، سیب زمینی، لوبیا و گوشت غذای اصلی هلندی بود، اما با اختلاط فرهنگ ها، اشتهای هلندی ها تغییر کرده است. حالا انواع غذاهای ملیت های مختلف را می توانی سر سفره هلندی ببینی.

ام برایم دستور درست کردن ووک - بر وزن شوک- را فرستاده است، نمی دانم آنهایی که در ایران هستند به مواد اولیه آن دسترسی دارند یا نه، اما به هرحال ایده ای می دهد برای استفاده متفاوت از مواد غذایی معمول و دم دست.

شاید این تابه های دیواره دار بلند را دیده باشید. این تابه ها جان می دهد برای درست کردن این جور غذاها. مامان می گفت، در ایران هم این تابه ها آمده است. اگردوست دارید سبزیجات به جای اینکه سرخ شوند، قدری پخته شده و تفت داده شوند، از این تابه ها غافل نشوید.




مواد لازم

یک بسته سبزیجات ووک
سینه مرغ، معمولا هر سینه مرغ برای سه نفر کافی است یا میگوی ریز و کوچک
یک لیوان روغن سویا یا پنجاه گرم کره
نیم لیوان سرکه یا شراب سفید
چند تا قارچ
یک دانه پیاز متوسط یا یک ساقه تره فرنگی
یک دانه فلفل سبز
یک تکه کوچک زنجبیل تازه
یک حبه سیر
فلفل سیاه، نمک، پی منت یا لانگ تای

تابه دیواره بلند را روی اجاق می گذاریم و کمی روغن سویا می ریزیم. پیاز یا تره فرنگی را توی روغن تفت می دهیم. سینه مرغ را به تکه های کوچک می بریم و کمی تفت می دهیم تا گوشت نیم پز شود. سیر را رنده می کنیم ( یا در سیر خرد کن می گذاریم) و به مواد اضافه می کنیم. بعد قارچ ها را که خرد کرده ایم و سبزیجات ووک را می ریزیم در تابه. مواد را مرتب به هم می زنیم و ده دقیقه این کار را ادامه می دهیم. حالا سس سویا را به مواد اضافه می کنیم. بعد فلفل و زنجبیل و پی منت (لانگ تای) و نمک و سرکه را اضافه می کنیم. در ظرف را می بندیم وشعله را کم می کنیم. صبر می کنیم تا مزه ها قدری با هم مخلوط شوند. حدود پنچ دقیقه بعد غذا آماده است. این غذا را یا با رشته( نودل) یا با کته می توانید نوش جان کنید.