November 19, 2006

آش رشته



از وقتی آمدم اینجا آش رشته نپخته بودم. آمدن تلی باعث رونق آشپزخانه ما شد. آش رشته غذای راحتی است به شرط اینکه بنشن آن آماده باشد. اگر به کنسرو حبوبات پخته شده مثل من دسترسی دارید که فبه المراد اگر نه، بهترین کار این است که یکی دو روز قبل بگذارید حبوبات آش خیس بخورند. به این ترتیب حبوبات هم خیلی زود می پزند و هم باعث نفخ نمی شوند. بعد از آش چای بهترین نوشیدنی است چون رفع عطش می کند اما شکم آدم را مثل آب سنگین نمی کند

مواد لازم برای چهارنفر

سبزی آش: تره، شوید، جعفری، گشنیز و اسفناج: یک بشقاب لبالب غذاخوری
رشته آشی هرچقدر دوست دارید
کشک هرچقدر دوست دارید
نعناع خشک هرچقدر دوست دارید
سیر چهار پنج حبه
پیاز یک دانه متوسط
عدس پخته شده: یک استکان
نخود پخته شده: یک لیوان
لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی پخته شده: یک لیوان
نمک و فلفل و زردچوبه هر چقدر صلاح می دانید
روغن هرچقدر صلاح می دانید

یک قابلمه نسبتا بزرگ انتخاب کنید، نصف پیاز را خرد کنید و ته قابلمه روغن بریزید و پیاز را تفت بدهید. ادویه بزنید، آب جوش تا نیمه قابلمه اضافه کنید و حبوبات را در قابلمه بریزید. پنج دقیقه صبر کنید تا حبوبات یکی دو جوش بخورند. بعد همزمان سبزی و رشته آش را اضافه کنید. در قابلمه را نبندید تا هم رشته ها خمیر نشوند و هم سبزی ها خوش رنگ باقی بمانند. حالا توی یک تابه نصفه دیگر پیاز را که خرد کرده اید تفت بدهید. سیر را ریز ریز خرد کنید و بعد از اینکه پیازها طلایی شد به آنها اضافه کنید. ادویه بزنید و بلافاصله نعناع خشک بریزید و زیر تابه را خاموش کنید چون نعناع و سیر خیلی زود می سوزند.
گه گاه آش را هم بزنید و مراقب باشید که رشته ها به هم نچسبند در این صورت با چنگال آنها را از هم جدا کنید.

نوش جان

7 comments:

  1. kaash migoftid in meghdaar baraie chand nafare.2-3 nafar,5-6 nafar?
    merci :)

    ReplyDelete
  2. اگر خوب دقت کنی می بینی که نوشته ام برای چهار نفر عزیزجان

    ReplyDelete
  3. bebakhshid!deghat nakarde boodam! fekr mikardam zire titr neveshti...taaze alan ke aamadam didam o dar kamale jeddiat ham fekr kardam be khaatere harfe man in ro ezaafe kardi!amadam tashakor konam ke neveshteah ro inja didam! be har haal merci.... :)

    ReplyDelete
  4. سلام . ممنون هم به خاطر آش و هم آبگوشت. يک سوال: حبوبات کنسروي را با آب خودشان اضافه مي كنيد يا آبشان را خالي مي كنيد و فقط خودشان را ميريزيد?

    ReplyDelete
  5. نوا جان
    اگر غذا به اندازه کافی آب داشته باشد، آبشان را خالی می کنم اما اگر قرار باشد بعد از اضافه کردن کنسرو آب به غذا اضافه کنم، ترجیح می دهم آب کنسرو را مصرف کنم.

    ReplyDelete
  6. مرضی1:22 AM

    یک سوال ! رشته از کجا پیدا می کنی اینجا... مغازه های مواد غذایی ایرانی دارن؟ یا ترک ها هم دارن و میشه گرفت؟

    ReplyDelete
  7. تو آمستردام هم مغازه‌ی‌ ترک‌هایی هست که کشک و رشته هم می‌فروشه و هم چندتا مغازه‌ی ایرانی هست.

    ReplyDelete