یکشنبه، آبان ۲۸، ۱۳۸۵

آش رشته



از وقتی آمدم اینجا آش رشته نپخته بودم. آمدن تلی باعث رونق آشپزخانه ما شد. آش رشته غذای راحتی است به شرط اینکه بنشن آن آماده باشد. اگر به کنسرو حبوبات پخته شده مثل من دسترسی دارید که فبه المراد اگر نه، بهترین کار این است که یکی دو روز قبل بگذارید حبوبات آش خیس بخورند. به این ترتیب حبوبات هم خیلی زود می پزند و هم باعث نفخ نمی شوند. بعد از آش چای بهترین نوشیدنی است چون رفع عطش می کند اما شکم آدم را مثل آب سنگین نمی کند

مواد لازم برای چهارنفر

سبزی آش: تره، شوید، جعفری، گشنیز و اسفناج: یک بشقاب لبالب غذاخوری
رشته آشی هرچقدر دوست دارید
کشک هرچقدر دوست دارید
نعناع خشک هرچقدر دوست دارید
سیر چهار پنج حبه
پیاز یک دانه متوسط
عدس پخته شده: یک استکان
نخود پخته شده: یک لیوان
لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی پخته شده: یک لیوان
نمک و فلفل و زردچوبه هر چقدر صلاح می دانید
روغن هرچقدر صلاح می دانید

یک قابلمه نسبتا بزرگ انتخاب کنید، نصف پیاز را خرد کنید و ته قابلمه روغن بریزید و پیاز را تفت بدهید. ادویه بزنید، آب جوش تا نیمه قابلمه اضافه کنید و حبوبات را در قابلمه بریزید. پنج دقیقه صبر کنید تا حبوبات یکی دو جوش بخورند. بعد همزمان سبزی و رشته آش را اضافه کنید. در قابلمه را نبندید تا هم رشته ها خمیر نشوند و هم سبزی ها خوش رنگ باقی بمانند. حالا توی یک تابه نصفه دیگر پیاز را که خرد کرده اید تفت بدهید. سیر را ریز ریز خرد کنید و بعد از اینکه پیازها طلایی شد به آنها اضافه کنید. ادویه بزنید و بلافاصله نعناع خشک بریزید و زیر تابه را خاموش کنید چون نعناع و سیر خیلی زود می سوزند.
گه گاه آش را هم بزنید و مراقب باشید که رشته ها به هم نچسبند در این صورت با چنگال آنها را از هم جدا کنید.

نوش جان