December 3, 2006

آب گوشت

آب گوشت هم از آن غذاهایی است که من از خوردنش سیر نمی شوم. خصوصا با ترشی و پیاز سفید. حالا نان سنگک اینجا پیدا نمی شود اما بربری ترک ها خیلی خوشمزه است.

مواد لازم برای دو نفر

دویست گرم گوشت سردست
یک دانه پیاز درشت
یک لیوان پر نخود پخته شده
چهار - پنج تا گوچه فرنگی درشت و رسیده
دو - سه تا سیب زمینی متوسط
نمک و فلفل و زردچوبه هر چقدر دوست دارید
فلفل سبز یکی دوتا
لیمو عمانی یک دانه

اگر نخود پخته ندارید، بهترین کار این است که بگذارید نخود یکی - دو روز خیس بخورد، بعد آن مقدار را که لازم دارید با گوشت و پیاز و فلفل سبز و پودر فلفل و زردچوبه بگذارید بپزد و بقیه را برای مصارف بعدی بگذارید توی فریزر.
اگر به کنسرو نخود دست رسی دارید، بعد از اینکه گوشت حسابی پخت، نخودها را اضافه کنید.
اول گوشت و پیاز و فلفل سبز را با پودر فلفل و زردچوبه بگذارید بپزد. نمک را آخر سر اضافه می کنیم چون اگر به گوشت در حال پخت نمک بزنیم، سفت می شود و خیلی دیرتر می پزد. وقتی گوشت نیم پز شده بود، لیمو عمانی و نخود خیس خورده را اضافه می کنیم. بعد که گوشت و نخود حسابی پخت، سیب زمینی را پوست می گیریم و اضافه می کنیم. من سیب زمینی با پوست را دوست تر دارم برای همین پوست سیب زمینی ها را حسابی می شورم و با پوست می اندازم توی قابلمه. سیب زمینی که نیم پز شد، گوجه فرنگی ها را از وسط نصف می کنیم و می ریزیم توی قابلمه. به مقداری که دوست داریم تریت داشته باشیم هم آب جوشیده اضافه می کنیم. بهتر است این کار را موقعی که سیب زمینی ها را اضافه می کنیم، انجام بدهیم تا مزه غذا از بین نرود. آخر سر هم نمک غذا را می چشیم و ...نوش جان می کنیم.