January 14, 2007

همیشه شعبون، این دفعه رمضون

سلام
بابت اینهمه روز خاک خوردن آشپزخانه شرمنده ام. یک باری آمدم و نوشتم این روزها دل و دماغ آشپزی ندارم، اما دستم نرفت چاپش کنم. اما خب حالا دوباره آمدم با یک دنیا ذوق و شوق برای آشپزی.

راستش را بخواهید، دی روز رفتم از ماهی فروشی هشت پا خریدم. تا دی روز از سوپرمارکت بسته های کوکتل جانورهای دریایی آماده می خریدم. بار اول به نظرم خوشمزه آمد. اما از بار دوم، به خودم گفتم؛ مگر می شود اینهمه جانور مختلف دریایی که همه در یک بسته جا شده اند، همگی یک مزه بدهند؟ مدتی بعد به این نتیجه رسیدم که اصولا غذاهای سوپرمارکتی همه شان یک مزه دارند. برای همین تصمیم گرفتیم گوشت و مرغ را از قصابی، ماهی را از ماهی فروشی، نان را از نانوایی، پنیر را از پنیر فروشی و میوه و سبزی را از مغازه ترک ها یا بازار باز بخریم. در نتیجه، من دی روز رفتم ماهی فروشی و نیم کیلو هشت پا خریدم. از آنجایی که نمی دانستم چطوری تمیزشان کنم، از ماهی فروش خواستم خودش زحمتشان را بکشد. کمی بعد با یک کیسه هشت پای تمیز شده آمدم خانه.
شب هشت پاها را شستم، از گلدان سبزی ها چند تا شاخه کوچک رزماری چیدم، ریز ریز کردم؛ دو حبه سیر را هم ریز ریز کردم و با مقدرای دانه فلفل و نمک قاطی کردم. پوست و آب یک لیموترش را هم به این معجون اضافه کردم. بوی خوب و اشتها آوری داشت.
امروز، کره آب کردم، هشت پاها را در آوردم و توی کره انداختم و گذاشتم بپزد. دست آخر هم یک ذره زردچوبه و زیره ریختم رویش.
طعمش بد نبود اما بسیار متفاوت از هشت پاهایی بود که تا حالا خورده بودم. قدری هم تلخ بود.
من نمی دانم هشت پا را چطور می شود بهتر پخت و دلیل اندک طعم تلخی خوراک من چه بوده است. می شود لطفا شما مرا راهنمایی کنید؟

12 comments:

  1. جیرجیرک3:34 AM

    به گمانم اثر پوست لیمو بوده.معمولا تا زست(پوست لیمو) را توی چیزی رنده می کنن، به فاصله چند ساعت هم می خورنش. و زیاد نگهش نمی دارن.اگر زیره و زردچوبه را هم حذف می کردی طعم بهتری می گرفتی.زردچوبه چون توی هشت پا جذب نمی شه،طعم اونو تلخ می کنه

    ReplyDelete
  2. محبوبه4:42 PM

    سلام از خوندن وبت لذت بردم بهم سر بزني ممنون

    ReplyDelete
  3. برای جیرجیرک
    ممنون. باشه یک بار دیگه امتحان می کنم.
    برای محبوبه
    آدرست تو بلاگر
    Error
    میده!

    ReplyDelete
  4. خیاط باشی5:12 PM

    لینک شما را به خاطر علاقه ام به آشپزی اضافه می کنم،ولی در مورد هشت پا،نمیدانم!ماهی بخورید بهتر نیست؟؟

    ReplyDelete
  5. خیاط باشی سلام
    وب لاگت را دیدم. چقدر قشنگ و باحال است :) یاد فیلمی افتادم که تازگی دیده بودم. داستان یک دختر جوان است که مدتی وردست یکی از بزرگ ترین طراحان مد دنیا می شود. لینک وب لاگت را در باغ بهار می گذارم. اینکه اینجا برایت نوشتم به خاطر این بود که وب لاگ خودت بخش نظر خواهی ندارد.
    راستی، ماهی که جای خود دارد اما باقی جک و جونورهای دریایی هم خوشمزه اند.

    ReplyDelete
  6. Anonymous7:16 PM

    salam
    ba tavjoh be inke kami janevrha ra mishnasam bayad begam ke 8 pa hamon mahi morak hast ke az narm tanan daryaii hast va baraye defah az khodesh yek maye talkh va siyah biron mireze ke vagti tazeh an ra mikhari momkeneh ke talkh bashe va bayad yek layeh kamel az an begiri ke dige shizi azash nemimoneh.. age nemikh hai talkh bashi bayd az hamon noh ferizerish bekhari ..albateh dar iran chon in mahi polak nadareh aslan khordeh nemishe.. megdare kami zafaran va piyaz va keshmesh va gerdo be in janevarha ezafeh kon khili khoshmaza mishe.. dar farance be name mivehayeh daryaii namideh mishan
    khale zohre

    ReplyDelete
  7. خاله سلام
    من به خاطر همین مرکبش بود که از مغازه دار خواستم خودش برام تمیزش کنه.یعنی شما می گین تقصیر ماهی فروشه؟ اون خوب تمیزش نکرده؟
    اینجا هم این بسته های مخلوط به میوه دریایی معروف اند.

    ReplyDelete
  8. Anonymous5:30 PM

    baharam
    areh khob tamiz nashodeh agar kami az on zahr morak be gosht mahi beresi pak nemishe.. vali toye on basteha in mayeh ba bokhar va dastgahaye makhsos pak mishe..agar toye khoneh morg ro pak koni bayad degat koni ke kenar jegar morg yek kice sabz vojod dareh ke age âreh beshe morg ro talk mikone va pak ham nemishe..rasti inha ro khodet ke hatman midoni??
    khale zohre

    ReplyDelete
  9. آره خاله می دونم. خاله دستور کلم قمری پلو رو برای آشپزخانه می نویسید؟

    ReplyDelete
  10. Anonymous11:51 AM

    hatman minevosam
    vali barat mail minevisam ta be farsi khodet dar ashpazkhaneh ezafeh koni.behr estefadeh mishe..
    khle zohre

    ReplyDelete
  11. دوست خوبم سلام تعجب مي كنم كه چطور تا حال وبلاگ شما رو پيدا نكرده بودم!..بگذريم ....معمولا بعد از خارج كردن ان قلم درون ماهي ان را حلقه حلقه مي برند و در خمير بنيه مي زنند و سرخ مي كننددر حنوب ايران هم خورده مي شود

    ReplyDelete
  12. Anonymous10:09 PM

    This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete