April 29, 2007

یک ووک ساده

برای آشپزخانه تئو تا به حال سه تا پیشنهاد داریم:
-لوبیا پلو
-قیمه یا قیمه بادمجان
-قورمه سبزی

من می خواهم این چندتا را هم اضافه کنم:
- باقالی پلو
- بورانی لوبیا سبز
-نازلی خاتون
-ته چین

حالا تا ببینیم چطور می شود....
امروز یک ووک ساده با سبزیجاتی که در یخچال داشتیم درست کردم. شاید شما هم خوشتان بیاید:

مواد لازم برای دو نفر:

دو تا قارچ که ورقه ورقه بریده اید
یک قاشق غذاخوری کره
نصف یک ساقه تره فرنگی که به اندازه بند انگشت طولی خلال کرده اید
سه تا ساقه کرفس که آنها را هم طولی به اندازه یک انگشت خلال کرده اید
نصف فلفل قرمز دلمه ای که آن را هم به همان ترتیب کرفس و تره فرنگی خلال کرده اید
میگو هرچه قدر که دم دستتان است
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، نوت موسکات، سیترون گراس(علف لیمو)، لانگ تای هرچقدر که دوست دارید
یک قاشق غذاخوری خشخاش یا کنجد
یک فنجان سس سویا
هرچقدر که دوست دارید رشته

تابه ووک را بگذارید روی اجاق وقتی گرم شد، کره را بیاندازید. اول تره فرنگی ها را قدری تفت بدهید بعد فلفل و کرفس را اضافه کنید. قدری که تفت دادید، میگوها را بریزید و دست آخر هم قارچ. همه این داستان بیشتر از ده دقیقه طول نمی کشد. حالا ادویه وخشخاش یا کنجد و سس سویا را بریزید و صبر کنید تا قدری مزه ها با هم ترکیب شوند.
رشته ها را مثل پاستا در آب جوش بپزید و با این مواد نوش جان کنید.

4 comments:

  1. ashpazkhaneye jadid mobarak, khaily ghashang shode inja :)

    ReplyDelete
  2. ممنون مانا جان

    ReplyDelete
  3. قرمه سبزی رو بی خیال شو. طعم قرمه سبزی پیچیده تر و تند تر از اونی است که یک اروپایی بتونه درکش کنه.
    (تجربیات دوستان و فامیل هم این مطلب رو تایید می کنه، لااقل ایتالیایی ها که لب به قورمه سبزی نمی زنند)
    پیشنهاد من لوبیا پلو است. یا ته چین.
    من به شخصه لوبیا پلو را بیشتر دوست دارم.
    البته لوبیا پلو باید مایه اش زیاد باشد. در استفاده از ادویه هم امساک نکن. لوبیا پلو ادویه حسابی لازم دارد. علی الخصوص زعفران خوب.

    زعفران را که گفتم، یاد یک نکته ای افتادم برای ته چین اگر خواستی درست کنی:
    زعفران ته چین را اول به ماست بزن، بعد بگذار ماست چند ساعت بماند تا زعفران کاملا در ماست باز شود و یک مایع خوشرنگ یک نواخت ایجاد کند.
    ته چین باید خسابی رنگ داشته باشد، ته چینی که پلویش سفزد باشد به درد نمی خورد.
    مرغ را که پختی، آب مرغ را هم به مایع ته چین اضافه کن. یک کمی ته چین را شفته می کند اما در مزه اش خیلی تاثیر دارد.

    ReplyDelete
  4. نادر عزیز
    من هم دقیقا با تو موافقم و در مورد ته چین و لوبیا پلو همین کار را می کنم. دستور ته چین را همینجا نوشته بودم. با همین ترتیب مورد علاقه تو :)

    ReplyDelete