دوشنبه، خرداد ۱۴، ۱۳۸۶

سوپ مارچوبه


خاله زهره الان دستور سوپ مارچوبه را برایم فرستاد. امتحان کنید و به من هم بگویید چه مزه ای است؟ من این روزها مارچوبه را قطعه قطعه توی سوپ یا خوراک می ریزم. راستی دقت کرده اید مارچوبه سفید شبیه چیست؟ من اولین بار که توی مغازه دیدمش با خودم فکر کردم، بی خود نیست در ایران این گیاه کاشته نمی شود. خیلی مشکل فرهنگی دارد!!!

مواد لازم:
پنج لیوان آب گوشت
سه لیوان شیر
پنجاه گرم کره
دو قاشق سوپ خوری آرد برنج
پانصد گرم مارچوبه
هفتاد و پنج گرم خامه
دو-سه تا زرده تخم مرغ
نمک به مقدار کافی

آرد برنج و کره را با حرارت ملایم سرخ می کنیم و آب گوشت را اندک اندک به آن اضافه می کنیم تا کاملا در آب گوشت حل شود. قسمت های سفت تر مارچوبه را در یک قابلمه جدا می گذاریم با آب و نمک بپزد، چرخ می کنیم می گذاریم با شیر خوب مخلوط شود و به آب گوشت اضافه می کنیم و می گذاریم غلیظ شود. زرده های تخم مرغ را حسابی هم می زنیم و به سوپ اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا سوپ یکنواخت شود. نوک مارچوبه ها که لطیف ترند را توی یک قابلمه جدا می گذاریم با آب و نمک بپزد و به سوپ اضافه می کنیم. بعد سوپ را می ریزیم توی سوپ خوری و خامه را به آن اضافه می کنیم.

سوپ های فرانسوی تا آنجا که من می شناسم همه شان اینطور یکنواخت و همگن هستند و اغلب هم خامه دارند.

نوش جان