August 22, 2007

گابله

این اسم یک غذای ارومیه ایست. اگر دور و برتان مغازه ترک ها می شناسید یا به هر نحوی به بلغور گندم مرغوب دسترسی دارید، از دستش ندهید. به نظر من که خیلی خوشمزه است.

مواد لازم برای چهار نفر:

دو فنجان بلغور گندم که به مدت نیم ساعت در آب خیس خورده است.
یک دانه پیاز بزرگ
دوتا سیب زمینی
دو قاشق رب گوجه فرنگی
نمک و فلفل قرمز و زردچوبه، هرچقدر که دوست دارید
دو قاشق غذاخوری کره

پیازها را ریز خرد کنید، سیب زمینی ها را هم مثل سیب زمینی سوپی خرد کنید. کره را آب کنید، پیازها را در کره تفت بدهید و همین که قدری طلایی شدند، سیب زمینی ها را اضافه کنید. وقتی سیب زمینی ها هم قدری سرخ شدند، رب و نمک و فلفل و زردچوبه را به غذا بزنید. بلغور را که گذاشته بودید خیس شود، به این مواد اضافه کنید. باید کمتر از نصف بند انگشت آب روی غذا ایستاده باشد. چون بلغور زودتر از برنج دم می کشد و اگر آب غذا زیاد باشد، شله می شود و شفته. در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید. ربع ساعتی بعد غذا آماده است. نوش جان