April 19, 2008

آش ماست سریع السیر


دو-سه هفته پیش سانلی و من هر دو مریض شده بودیم و از اشتها افتاده بودیم. دکتر به جفتان تذکر داده بود که میوه و سبزی زیاد بخوریم. یاد آش ماست های آباجی(مامان بزرگ پدریم) افتادم. فکر کردم یک نسخه سریع السیر از این آش برای جفتمان خوب خواهد بود. یادم می آید آباجی که آش ماست درست می کرد، موقع ریخت آش در کاسه ماست، موچ می کشید و معتقد بود که اینطوری ماست نمی برد. بعدا در کتابی درباره تاریخ معاصر که از نیما قرض گرفته بودم، خواندم که این کار در گذشته مرسوم بوده و حتی در سالهای قحطی و وبا مردم از آوردن اسم وبا پرهیز می کردند و به جایش موچ می کشیدند.


مواد لازم برای دو نفر:


نصف کنسرو نخود

یک مشت بلغور یا برنج

یک دسته گشنیز

یک دسته جعفری

یک دسته اسفناج

اگر ماست پرجرب یا چکیده دارید، یک فنجان کافی است. اگر ماست معمولی دارید، یک کاسه سوپ خوری

یک قاشق نعناع خشک

یک نوک قاشق دارچین

نمک و فلفل سیاه و زردچوبه هرچه قدر دوست دارید.

دو قاشق غذاخوری روغن


هیچی، سبزی ها را می شوییم و خرد می کنیم، نخود و نمک و فلفل و برنج یا بلغور را با سه لیوان آب جوشیده می ریزیم توی قابلمه، برنج یا بلغور که پخت، سبزی ها را می ریزیم رویش، در قابلمه را دیگر نمی گذاریم چون رنگ سبزی ها سیاه می شود. می گذاریم پنج دقیقه جوش بخورد، بعد قابلمه را از روی اجاق برمی داریم. چون قرار است آش را با ماست قاطی کنیم، نباید خیلی آبکی باشد.

توی کاسه ای که می خواهیم آش بکشیم، ماست را با نمک حسابی هم می زنیم تا یکنواخت شود. بعد چند ملاقه از آش را می ریزیم توی ماست، حسابی هم می زنیم تا یک دست شود، بعد دوباره چند قاشق دیگر آش و این داستان را تا انتها تکرار می کنیم.

روغن را داغ می کنیم و نعناع خشک و زردچوبه را می ریزیم توی روغن و بلافاصله زیر تابه را خاموش می کنیم که نعناع نسوزد. با نعناع و دارچین روی آش را تزیین می کنیم.


پیشنهاد: اگر آب قلم دارید، آش را با آن درست کنید. می توانید آش را با گوشت قلقلی هم درست کنید.