January 3, 2009

سوپ سفید



این روزها هوا سرد و برفی است. از برف که خبری نیست اما کم و بیش همه جا یخ زده است. حتی آب کانال بغل خانه که قایقی در آن رفت و آمد نمی کند یخ زده است.
سرمای هوا مجالی برای خوب شدن کامل سرماخوردگی نمی دهد. این است که این روزها بیشتر سوپ می خوریم و بالطبع قوه ابتکارم در این زمینه فعال تر شده است.

مواد لازم برای دو نفر

یک سوم تره فرنگی
یک پیاز کوچک
نصف سینه مرغ
یک قاشق غذاخوری کره
شش هفت تا قارچ
یک دانه هویج
یک دسته کوچک گشنیز
ده دوازده تا لوبیا سبز
یک تکه زنجبیل
نمک و فلفل سیاه و دارچین هرچقدر دوست دارید
یک قاشق آرد
یک لیوان شیر.

ته قابلمه ای که می خواهید سوپ درست کنید، یک قاشق آرد را قدری تفت بدهید و بعد دو قاشق چایخوری کره بزنید. حواستان باشد که آرد را فقط  یکی دو دقیقه تفت بدهید وگرنه رنگ آرد برمی گردد. کره و آرد را که باهم مخلوط کردید، یک لیوان شیر را آرام آرام به آن اضافه کنید و آنقدر هم بزنید که یک محلول غلیظ یکنواخت حاصل شود. قدری نمک و فلفل اضافه کنید.  تا اینجای کار، فقط سس سفید یا بشامه درست کردیم.
زنجبیل را به قطعات ریز خرد کنید و توی سس بریزید و سه چهار لیوان آب جوشیده بریزید و در قابلمه را ببندید تا یکی دو جوش بزند و عطر زنجبیل دربیاید. 
پیاز را ریز ریز کنید و توی یک قاشق کره تفت بدهید، بعد مرغ را که ریز ریز خرد کرده اید به آن اضافه کنید و قدری دارچین و نمک و فلفل به آن بزنید. تره فرنگی را حلقه حلقه کنید و بریزید روی مرغ تا قدری با آن تفت داده شود. حالا همه مواد را بریزید توی قابلمه سس.
هویج، گشنیز، لوبیا و قارچ ها را به اندازه ای که دوست دارید خرد کنید و بریزید توی قابلمه. یک ربع صبر کنید تا همه چی بپزد و بعد سوپتان را نوش جان کنید.