February 18, 2009

کوکوی لوبیا سبز


به نظرم می آید اولین بار این کوکو را خانه خاله همایم خوردم. نزدیک دوازده سیزده سال پیش. تا آنجایی که یادم می آید او به کوکوی لوبیا سبز سیب زمینی هم می زد. اما من بدون سیب زمینی را ترجیح می دهم.

مواد لازم برای دو نفر

حدود سی صد گرم لوبیا سبز خرد شده
سه تا تخم مرغ
دو سه قاشق غذاخوری پیاز سرخ شده آماده
دارچین و فلفل سیاه و زردچوبه و نمک هرچقدر صلاح می دانید.

قابلمه را آب کنید بگذارید روی حرارت اجاق و صبر کنید تا آب جوش بیاید. بعد در قابلمه را بردارید و لوبیاسبز ها را بریزید توی آب جوش. ترجیحا در قابلمه را نبندید تا رنگ لوبیا ها تیره نشود. ده دقیقه صبر کنید تا لوبیاها بپزند، بعد آنها را آبکش کنید و صبر کنید قدری خنک شوند.
حالا توی کاسه ای پیاز سرخ شده و لوبیاها و ادویه را بریزید و سه تا تخم مرغ را رویش بشکنید و مواد را با چنگال خوب به هم بزنید.
ته تابه نچسبی قدری روغن بریزید و صبر کنید تا روغن داغ شود. بعد مایع را بریزید ته تابه و آن را یکنواخت پخش کنید. ده دقیقه صبر کنید تا یک طرف کوکو سرخ شود. بعد کوکو را برگردانید و صبر کنید تا آن طرفش هم سرخ شود. بهتر است برای آنکه کوکو خوشرنگ و یکنواخت سرخ شود از شعله پخش کن استفاده کنید.
نوش جان-بهار.