March 16, 2009

مسقعه الباذنجان



رفته بودیم خانه یکی از دوستان سانلی، تیمو، که هلندی است و دوران نوجوانیش را به سبب شغل پدرش در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و شمال آفریقا گذرانده است.
تیمو و همسرش برای پیش غذا سوپی پخته بودند که بسیار خوشمزه بود و وقتی درباره نحوه پختش پرسیدم تیمو گفت ترکیبی است از خلاقیت خودش و آشپزی عربی. بعد هم یک کتاب آشپزی عربی برایم آورد که به قدری مجذوبش شدم که آن را بهم قرض داد. شباهت زیادی بین نحوه طبخ و آشپزی عربی با آشپزی ایرانی وجود دارد. در این کتاب اسم و نحوه طبخ غذاها به همراه ملیتشان آمده است. من از این غذا که اسمی شبیه مسمی بادمجان خودمان دارد و کم و بیش هم همانطور تهیه می شود شروع کردم. از این به بعد گاه و بی گاه غذاهایی را که از روی این کتاب درست خواهم کرد را اینجا می گذارم. گویا باید درباره عکاسی از غذا هم قدری بیشتر مطالعه کنم!

مواد لازم:
دوتا بادمجان
دویست و پنجاه گرم گوشت چرخ کرده
دو تا پیاز
دو تا حبه سیر
ربع فنجان لپه
یک قاشق غذاخوری آب لیمو یا یک دانه لیموی تازه
یک فنجان آب گوجه
یک قاشق غذاخوری رب گوجه
روغن آن قدر که لازم می دانید
نمک و فلفل و زردچوبه هرچقدر می پسندید
یک قاشق چایخوری زیره
یک قاشق چایخوری تخم گشنیز

یک ساعت قبل از شروع پخت غذا لپه را با آب جوش بگذارید خیس بخورد. تا لپه می پزد، گوشت را توی یک تابه تفت بدهید. در همان حال پیازها را ریز ریز خرد کنید و وقتی آب گوشت تبخیر شد به آن اضافه کنید و بگذارید با گوشت سرخ شوند. نیمی از ادویه را بعد از سرخ شدن گوشت و پیاز به آن اضافه کنید.
بادمجان ها را ورقه های گرد گرد خرد کنید و در ظرفی جداگانه سرخ کنید و بعد آنها را ته یک ظرف پیرکس بچینید. حالا سیرها را که ریز خرد کرده اید در روغن تفت بدهید و باقی ادویه و آب گوجه و رب را به آن اضافه کنید. بعد هم آب لیمو را روی سس بریزید و بگذارید با حرارت کم چند غل بزند. بعد سس، گوشت، پیازو لپه را روی بادمجان ها بریزید و بگذارید ده دقیقه توی فر با حرارت دویست درجه بماند تا طعم مواد باهم قاطی شود.
این غذا را می توانید با نان یا برنج نوش جان کنید.