April 5, 2009

الفاصولیا الخضرا-عربستان سعودی


این غذا مرا یاد بورانی لوبیا انداخت. با این تفاوت که خوراک لوبیا سبز شبیه خورش است و با برنج میل می شود. من به جای برنج بلغور پختم برای کنار غذا.

مواد لازم برای خورشت لوبیا سبز(به اندازه دو نفر)

دویست گرم لوبیا سبز که به قطعات نه چندان ریز خرد شده اند.
گوشت خورشتی بسته به میل خودتان
نیم فنجان عدس قرمز یا دال عدس
یک حبه سیر
یک دانه پیاز
یک قاشق رب گوجه و یک فنجان آب گوجه فرنگی
روغن به مقداری که صلاح می دانید
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه
برگ بو
یک دانه لیموی درشت یا یک قاشق غذاخوری آب لیمو

پیاز را پوست بگیرید و با گوشت و برگ بو و قدری فلفل و زردچوبه بگذارید بپزد.
سیر را در روغن تفت بدهید، لوبیا سبز را به آن اضافه کنید و بعد رب و باقی ادویه و آب گوجه را به آن اضافه کنید.
وقتی گوشت تقریبا نرم و آماده شد برگ بوها را دربیاورید و سسی که با لوبیا سبز درست کرده اید به همراه دال عدس به آن اضافه کنید. وقتی خورش به اصطلاح جا افتاد، زیر قابلمه را خاموش کنید و آب لیمو را به آن اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و چند دقیقه صبر کنید تا عطر لیمو با خورش مخلوط شود.


مواد لازم برای تهیه بلغور

یک دانه پیاز
یک قاشق غذاخوری کره
نمک و فلفل و زردچوبه
نصف فنجان بلغور

بلغور را بهتر است اول با آب جوش بگذارید ربع ساعتی خیس بخورد. در این صورت پخت آن ده دقیقه بیشتر طول نخواهد کشید.
در تابه دیواره بلند یا قابلمه ای پیاز خرد شده را با کره سرخ کنید و ادویه بزنید. بلغور را که حالا تقریبا تمام آبی را که رویش ریخته بودید به خود جذب کرده اضافه کنید. در صورتی که دانه بلغور زیر دندان صدا می کرد و سفت بود؛ قدری آب جوش به آن اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد.
نوش جان.