۱۳۸۸/۰۶/۰۲

مرغ ترش


یا آنطور که من در کتاب آشپزی گیلکی خواندم: "مورغ تورش". این کتاب را دو سال پیش که رفته بودیم رشت از کتابفروشی نصرت به همراه کلی محصولات فرهنگی دیگر از کتابفروش نازنین سیبلوی آنجا گرفتم. یک جور خداحافظی فرهنگی بود انگار. رشت که بودیم زیاد ازش خرید می کردم. طوری که ذائقه مرا می شناخت و برایم چیز دندان گیری اگر پیدا می کرد کنار می گذاشت....

مواد لازم برای چهار نفر:

نعناع، گشنیز، جعفری، تره هرکدام یک دسته (منظورم از این دسته های کوچولوست نه دسته های سه کیلویی که تابستان ها مامانها می خریدند)، چند پر شوید و برای حرفه ای ها خوالیواش در صورت دسترسی.

دو تا تخم مرغ

چهار تا سیر یا یک دسته برگ سیر

یک دانه پیاز متوسط

دو قاشق غذاخوری لپه

مرغ آنقدر که دوست دارید

آب نارنج یا آب لیمو یا آب غوره آنقدر که دوست دارید

نمک و فلفل ( من بی زردچوبه نمی توانم سر کنم )


سبزی را ریز خرد می کنیم، پیاز و سیر را هم همینطور. بعد همه شان را باهم در روغن تفت می دهیم و با لپه که بهتر است از قبل بگذاریم خیس بخورد می گذاریم بپزد. ادویه را هم اضافه می کنیم البته. سبزی و لپه که نیم پز شد، مرغ ها را درسته یا خرد شده به خورش اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا خورش جا بیفتد. بعد ترشی را به آن اضافه می کنیم و تخم مرغ ها را که قبلا در یک ظرف هم زده ایم آهسته به خورش اضافه می کنیم و می گذاریم یک جوش بزند. با نان یا کته نوش جان کنید.

۱۰ نظر:

  1. «با نان یا کته نوش جان کنید.»؟!
    نان؟ خورش گیلکی با نان؟ کفر نگو! یبارکی بگو نچفسکو رو هم با لوبیا درست کنیم دیگه! رشتیا آب‌گوشت رو هم با برنج می‌خورن، من تازه داشتم برای میرزاقاسمی با کته فرهنگ‌سازی می‌کردم حالا اومدی می‌کی مرغ ترش با نان! ای خدا به کی پناه ببریم؟
    :))

    پاسخحذف
  2. بهار جون تو هلند تره پیدا میشه؟

    پاسخحذف
  3. سلام سارا ببخشید چنین بی حرمتی به غذای گیلکی کردم. بهت اطمینان می دم میرزا قاسمی با کته خیلی خیلی خوشمزه تر از با نونه. اما مرغ ترش رو یک بار با کته خوردم و یک بار با نون و هر دوبارش خوب بود. البته درستش اینه که تو کار آشپزهای گیلک نباید دخالت می کردم :)

    توانای عزیز
    نه پیدا نمی شه، برگ پیازچه می زنم.

    پاسخحذف
  4. سلام یک سبک دیگر این غذا را ما درست میکنیم اگر دوست داشتید تبادل لینک نماببم با تشکر

    پاسخحذف
  5. من مرغ ترش با رب انار درست می کنم .دوست خوبم از آموزش این غذا ممنونم.

    پاسخحذف
  6. دوست خوبم .عید سعیدفطر بر شما مبارک باد.شاد باشید [گل]

    پاسخحذف
  7. دوست خوبم .عید سعیدفطر بر شما مبارک باد.شاد باشید [گل]

    پاسخحذف
  8. دوست خوبم .عید سعیدفطر بر شما مبارک باد.شاد باشید [گل]

    پاسخحذف
  9. کی میگه که تو هلند تره نیست ؟ سوپ تره تو هلند و بلژیک و آلمان خیلی طرفدار داره ، البته تره فرنگی که از نظر مزه بسیار عالی است ،اما بدارد خام خواری نمیخورد باید پخت . به زبان هلنی هم اسمش هست : PREI

    پاسخحذف
  10. آفرین که اسم هلندیشو بلدی ولی نه من و نه بیشتر فارسی زبانان به تره‌فرنگی تره نمی‌گن!

    پاسخحذف