دوشنبه، شهریور ۰۲، ۱۳۸۸

مرغ ترش


یا آنطور که من در کتاب آشپزی گیلکی خواندم: "مورغ تورش". این کتاب را دو سال پیش که رفته بودیم رشت از کتابفروشی نصرت به همراه کلی محصولات فرهنگی دیگر از کتابفروش نازنین سیبلوی آنجا گرفتم. یک جور خداحافظی فرهنگی بود انگار. رشت که بودیم زیاد ازش خرید می کردم. طوری که ذائقه مرا می شناخت و برایم چیز دندان گیری اگر پیدا می کرد کنار می گذاشت....

مواد لازم برای چهار نفر:

نعناع، گشنیز، جعفری، تره هرکدام یک دسته (منظورم از این دسته های کوچولوست نه دسته های سه کیلویی که تابستان ها مامانها می خریدند)، چند پر شوید و برای حرفه ای ها خوالیواش در صورت دسترسی.

دو تا تخم مرغ

چهار تا سیر یا یک دسته برگ سیر

یک دانه پیاز متوسط

دو قاشق غذاخوری لپه

مرغ آنقدر که دوست دارید

آب نارنج یا آب لیمو یا آب غوره آنقدر که دوست دارید

نمک و فلفل ( من بی زردچوبه نمی توانم سر کنم )


سبزی را ریز خرد می کنیم، پیاز و سیر را هم همینطور. بعد همه شان را باهم در روغن تفت می دهیم و با لپه که بهتر است از قبل بگذاریم خیس بخورد می گذاریم بپزد. ادویه را هم اضافه می کنیم البته. سبزی و لپه که نیم پز شد، مرغ ها را درسته یا خرد شده به خورش اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا خورش جا بیفتد. بعد ترشی را به آن اضافه می کنیم و تخم مرغ ها را که قبلا در یک ظرف هم زده ایم آهسته به خورش اضافه می کنیم و می گذاریم یک جوش بزند. با نان یا کته نوش جان کنید.