January 3, 2010

زیرچین مرغ و مخلفات


زیرچین مرغ نسخه مرغیزه شده‌ی زیرچین ماهی‌ست که سارا چند وقت پیش یادم داد و دستورش را هم اینجا گذاشت.
اگر از خوراک ساده مرغ خسته شده‌اید و خیلی هم روی آب‌دار بودن غذا تاکید ندارید این را هم امتحان کنید که به امتحانش می‌ارزد.











مواد لازم برای دو نفر:

دو تا تکه سینه مرغ
یک نوک قاشق چایخوری زعفران (چقدر گران شده این روزها!)
نمک و فلفل و دارچین هرچقدر دوست دارید
دوتا پیمانه برنج
یک دانه پیاز درشت
یک قاشق غذاخوری کره
بادمجان یا قارچ یا سیب زمینی یا هرسه اینها( بسته به گنجایش کف قابلمه)




فرض کنید می‌خواهید برنج چلوکش بپزید و به جای ته‌دیگ قرار است زیربرنج مرغ و بادمجان و سیب‌زمینی و قارچ بگذارید. به همین سادگی.
اول برنج را با نمک می‌گذاریم خیس بخورد(بسته به مرغوبیت برنج از یک روز تا نیم‌ساعت). بعد بزرگترین قابلمه آشپزخانه را تا نصفه آب می‌کنیم می‌گذاریم بجوشد. وقتی آب به قل‌قل افتاد، برنج را می‌ریزیم توی آب تا نیم‌پز شود. یعنی وقتی دانه‌ش را می‌گذاریم زیر دندان رویش نرم و مغزش کمی سفت باشد(مغز پخت شدن دانه‌های برنج می‌ماند برای وقتی می‌گذاریم دم بکشد) آن‌وقت آن را آب‌کش می‌کنیم.
حالا قابلمه را می‌گذاریم روی شعله، کره را می‌اندازیم تهش، پیاز را که ریز خرد کرده ایم می‌ریزیم روی کره و جمع می‌کنیم وسط قابلمه که بعد مرغ‌ها را بگذاریم رویشان، بادمجان ورقه شده، سیب زمینی ورقه شده و قارچ (یا هرکدام که می‌خواستید) را هم می‌چینیم دور پیازها. مرغ را نمک و فلفل و دارچین مالی می‌کنیم و می‌گذاریم وسط قابلمه روی پیازها. حالا آن نوک قاشق زعفران را با ته استکان آب جوشیده قاطی می‌کنیم و می‌ریزیم روی همه مواد و دست آخر هم برنج را می‌چینیم روی همه این مخلفات.
زیر قابلمه شعله پخش‌کن می‌گذاریم و حرارت را ملایم می‌کنیم. حول و حوش نیم‌ساعت بعد غذا حاضر است. مراقب باشید درحالی که از عطر خوش غذا مدهوش شده‌اید قابلمه توی سینی دمر نکنید که ممکن است کار دست خودتان بدهید :)
نوش جان-بهار