November 2, 2009

ریسوتو با کدوحلوایی

ریسوتو یک چیزی ست شبیه برنج چمپای خودمان. یک جور برنج دانه تپل که مخصوص نواحی شمال ایتالیاست و معروف ترین غذای برنجی آنجا محسوب می شود. خاصیت ریسوتو این است که آب زیاد می کشد و لعاب زیاد پس می دهد.
مهم‌ترین کلک خوب درآوردن ریسوتو حسابی تفت دادنش قبل از پختنش و حواس جمع کردن برای کنترل میزان آبش ضمن پخت است. من بعد از یک بار شله درست کردن توانستم ریسوتوی خوبی از آب دربیاورم.



از آن غذاهایی ست که زیاد وقت نمی‌گیرد و خیلی هم مغذی‌ست. چون هرچه دوست داشته باشید می‌توانید به آن اضافه کنید. مثل همین کدو حلوایی که الان فصلش است. من این غذا را از پاسکواله یاد گرفتم. از آنجایی که او گیاه‌خوار است ید طولایی در پخت این جور غذاها دارد.

مواد لازم برای دو نفر

یک فنجان کوچک ریسوتو
یک قاچ کدو حلوایی
یک دانه پیاز کوچک
نمک و فلفل سیاه
روغن زیتون یا کره

کدوحلوایی را ریز ریز خرد می‌کنیم و می‌گذاریم توی قابلمه با یک فنجان آب بپزد.
توی یک تابه پیاز را که ریز خرد کرده‌ایم تفت می‌دهیم و ریسوتو را به آن اضافه می‌کنیم و خوب تاب می‌دهیم. بعد به کدوها که آبشان را کشیده‌اند اضافه می‌کنیم نمک و فلفل سیاه می‌زنیم و یک فنجان آب اضافه می‌کنیم. در ظرف را نیمه می‌گذاریم و هر چند دقیقه یک بار غذا را هم می‌زنیم و اگر لازم بود آب اضافه می‌کنیم.
نوش جان!
بهار


6 comments:

  1. سلام بهار عزيز
    من غذاي گياهي خيلي دوس دارم.اسم ريسوتو رو شنيده بودم البته ريزوتو شنيده بودم. ولي خوب تا حالا نبوده كه امتحانش كنم.
    الان يه اينجا يه پاستاهايي اومده كه عين دونه برنجه . ولي مطمئنن لعاب نداره. همين برنج ايراني توپولو شايد بشه جايگزين كرد. شيوه آشژزيتونو دوس دارم و طرفدارشم چون هم سالمه هم راحت.
    ---

    ReplyDelete
  2. بهار، من چند بار ریسوتو خوردم، اما باهاش یه مشکلی دارم، معده‌ام سخت هضمش می‌کند و یک کم حالت ترش کردن پیدا می‌کنم، فکر کنم به خاطر این است که به نسبت برنجی که ما می‌خوریم یک مقدار سفت است، عین برنج آب کش شده‌ای که دم نکشیده باشد. توی ایتالیا توی رستوران دانشگاه بود که گفتم کیفیتش خوب نیست، اما ‌هفته‌ی پیش شام کنفرانس توی رستوران خیلی خوبی بود که غداش عالی بود و توی ریسوتوش هم پیازچه و چند جور قارچ داشت و روش پنیر و خیلی خوشمزه بود، اما من باز هم یه مقدار مشکل داشتم. خودت درست می‌کنی هم این طوریه؟

    ReplyDelete
  3. mamnoon afagh jaan.

    man ke awal taftesh midam o mipazam kheili zood naram beshe.

    ReplyDelete
  4. بهار جان ، با انواع برنج داخل ایران هم میشه ریزوتو درست کرد دیگه ؟!!!

    ReplyDelete
  5. امتحان نکردم. فکر می‌کنم به این لعاب داری نشه. مگه اینکه با چمپایی چیزی درست کنی.

    ReplyDelete
  6. سلام اولین باره میام وبلاگتون خیلی عالیه با اجازه برای دسترسی آسون و ارتباط بیشتر لینکتون کردم

    ReplyDelete