November 2, 2009

ریسوتو با کدوحلوایی

ریسوتو یک چیزی ست شبیه برنج چمپای خودمان. یک جور برنج دانه تپل که مخصوص نواحی شمال ایتالیاست و معروف ترین غذای برنجی آنجا محسوب می شود. خاصیت ریسوتو این است که آب زیاد می کشد و لعاب زیاد پس می دهد.
مهم‌ترین کلک خوب درآوردن ریسوتو حسابی تفت دادنش قبل از پختنش و حواس جمع کردن برای کنترل میزان آبش ضمن پخت است. من بعد از یک بار شله درست کردن توانستم ریسوتوی خوبی از آب دربیاورم.



از آن غذاهایی ست که زیاد وقت نمی‌گیرد و خیلی هم مغذی‌ست. چون هرچه دوست داشته باشید می‌توانید به آن اضافه کنید. مثل همین کدو حلوایی که الان فصلش است. من این غذا را از پاسکواله یاد گرفتم. از آنجایی که او گیاه‌خوار است ید طولایی در پخت این جور غذاها دارد.

مواد لازم برای دو نفر

یک فنجان کوچک ریسوتو
یک قاچ کدو حلوایی
یک دانه پیاز کوچک
نمک و فلفل سیاه
روغن زیتون یا کره

کدوحلوایی را ریز ریز خرد می‌کنیم و می‌گذاریم توی قابلمه با یک فنجان آب بپزد.
توی یک تابه پیاز را که ریز خرد کرده‌ایم تفت می‌دهیم و ریسوتو را به آن اضافه می‌کنیم و خوب تاب می‌دهیم. بعد به کدوها که آبشان را کشیده‌اند اضافه می‌کنیم نمک و فلفل سیاه می‌زنیم و یک فنجان آب اضافه می‌کنیم. در ظرف را نیمه می‌گذاریم و هر چند دقیقه یک بار غذا را هم می‌زنیم و اگر لازم بود آب اضافه می‌کنیم.
نوش جان!
بهار