January 9, 2010

شبه کیش با قارچ و اسپک




کیش یک غذای فرانسوی‌ست. یک جور املت سفید و پرمخلفات روی نان که تقریبا با همه چیز می‌شود درستش کرد.
اینی که دستورش را اینجا گذاشتم با اسپک دودی و قارچ و سبزیجات است و خمیر هم ندارد. بعدها دستور مدل‌های دیگرش را هم اینجا خواهم نوشت. خودتان هم اگر حوصله داشتید به انتخاب خودتان مواد مورد علاقه‌تان را بهش اضافه کنید.

مواد لازم برای دو-چهار نفر(بسته به اینکه بخواهید با نان یا بدون نان بخورید):

۵ تا تخم مرغ
نصف فنجان خامه آشپزی و نصف فنجان پنیر ریکوتا (اگر خامه و ریکوتا دم دست ندارید، نصف فنجان شیر و دو قاشق غذاخوری کره بردارید.)
نمک و فلفل به مقدار دلخواه






بعلاوه خمیر نان این ها مواد اصلی کیش هستند. من خمیرش را حذف کردم. حالا آنچه من بهش اضافه کردم و شما می‌توانید از ایده‌های خودتان پیاده کنید:




خیلی کم پنیر کپکی یا پنیرآبی یا گورگونزولا


۶-۷ تا قارچ

یک دانه پیاز ریز خرد شده
۲-۳حبه سیر
۱۰۰ گرم اسپک دودی
یک قاشق غذاخوری کره
نمک و فلفل هرچقدر می‌پسندید
۲-۳ قاشق غذاخوری گشنیز و جعفری خرد شده


کره را توی یک تابه بیندازید و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید. پیازها که قدری طلایی شدند، سیر را که ریز خرد کرده‌اید بهشان اضافه کنید. بعد اسپک و نمک و فلفل را هم اضافه کنید و قدری مواد را با هم تفت بدهید.


توی یک کاسه تخم‌مرغ‌ها را بشکنید، نصف فنجان خامه و نصف فنجان ریکوتا را به تخم‌مرغ‌ها بیافزایید و با هم‌زن مواد را خوب به‌هم بزنید تا کاملا یکنواخت شوند.

حالا مخلوط سیر و پیاز و اسپک، گشنیز و جعفری و قارچ‌های خرد شده را به مایع پنیر و خامه و تخم‌مرغ اضافه کنید و نمک و فلفل بزنید. حالا مخلوط کیش را بریزید توی یک ظرف نسوز و بگذارید توی فر که آن را قبلا تا دما ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد گرم‌کرده‌اید.



ربع ساعتی بگذارید کیش توی فر بپزد. بعد از پانزده دقیقه ظرف را از توی فر بیاورید بیرون پنیر کپکی را بریزید روی کیش و ظرف را دوباره برگردانید توی فر.

این‌بار بگذارید بین سی و پنج تا چهل دقیقه با همان دمای ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد بماند.
نوش جان-بهار