November 9, 2010

سوپ خيار



بچه مدرسه‌ای که بودم به اونایی که زمستونا خیار می‌آوردن برا خوراکی مدرسه خیلی حسودیم می‌شد. میوه زنگ تفریح بیشر بچه‌ها  سیب بود. اگه مامان و بابایی حوصله و وقت داشتن صبح پوست پرتغال رو قاچ کنن، طرف تغذیه پرتغال داشت(شمام به خوراکی زنگ تفریح می‌گفتین تغذیه؟). نوبرونه نارنگی؟ تک و توک بچه‌هایی بودن که نارنگی کیلویی خداتومن کال می‌آوردن مدرسه و بوی نارنگی راه می‌انداختن تو کلاس. تعداد کمتری‌ هم بودن که خیار قلمی به نیش می‌کشیدن. عاشق بوی خیارم من. هرچیزی که بوی خیار بده رو هم دوست دارم. مث کرم صد و یک مثلا.
این ماه‌های آخر دانشگاه، یه روز که رفته بودم نهارخوری، سوپ خیار گذاشته بودن سر اجاق. بوی خیار پیچیده بود تو سالن و حسابی وسوسه‌م کرد. چندروز پیشا یه کم ابتک به خرج دادم و یه سوپ خیار من‌درآوردی درست کردم که بد نشد. اگه عاشق بوی خیار هستین، امتحان کنین. ما که عطر و طعمشو خیلی دوست داشتیم.

مواد لازم برای سه نفر

یک دانه کدوی سبز
دوتا خیار دراز یا هفت-هشت تا خیار قلمی
یک تکه سینه مرغ
چهار پنج تا قارچ
 یک قاشق پیاز سرخ شده
دارچین و نمک
یه قاشق آرد
یک لیوان خامه آبکی یا یه فنجون خامه پرچرب سفت
دو قاشق کره

یک قاشق کره رو بریزین تو قابلمه. مرغ رو ریز خرد کنین و با پیاز تفت بدین. رنگش که سفید شد دارچین بزنین. قارچ‌ها رو هم خرد کنین و به مرغ اضافه کنین بذارین یه کم تفت داده بشن.
کدو و خیار رو حلقه حلقه خرد کنین و به این مواد اضافه کنین. با دوتا لیوان آب جوشیده بذارین بپزن.

یه تابه بذارین رو اجاق اون یکی قاشق کره رو با یه قاشق آرد یه کم تفت بدین. قبل از اینکه رنگ آرد عوض بشه خامه رو بهش اضافه کنین وقتی یه مایع یک دست تو تابه داشتین، زیرشو خاموش کنین.

بیست دقیقه‌ای طول می‌کشه تا سوپ بپزه. وقتی همه موادش نرم شد، مواد رو با مخلوط کن یا گوشت‌کوب برقی بکوبین و سس خامه رو بهش اضافه کنین. بذارین یکی دوتا جوش بزنه. نمک و دارچینش رو بسته به سلیقه‌تون تنظیم کنین و بکشین تو ظرف.
نوش جون-بهار