November 24, 2010

سوپ کدو‌حلوایی لیزا


یکی از بهترین کادوهایی که تو زندگیم گرفتم، یه کتاب آشپزی خیلی خیلی خاص بود به مناسبت کادوی فارغ‌التحصیلیم.
این کتاب که درواقع یه کتاب دست‌سازه پره از دستور غذاهایی که دوستام از گوشه‌های مختلف دنیا برام فرستادن. به همراه عکسی از خودشون. دستور‌های غذایی به زبون‌های مختلف از فرهنگ‌های مختلف.
از وقتی این کتابو کادو گرفتم، عزمم برای به انگلیسی نوشتن تو این وبلاگ بیشتر شده. اما حالا تا گوساله گاو شود، دستور غذاهایی که  از روش درست می‌کنم رو اینجا به فارسی می‌گذارم.
اولین غذایی که از روی این کتاب درست کردم سوپ کدوی لیزا بود. تا حالا سه بار از این سوپ درست کردم و به قول خود لیزا از اون غذاهایی‌ست که امکان نداره بدمزه از آب دربیاد!

مواد لازم برای دو نفر و نصفی:

یه دونه کدو‌حلوایی کوچیک
یه دونه پیاز
دویست و پنجاه گرم ( یه فنجون بزرگ) خامه آبکی
پنج شیش تا گوجه‌فرنگی درشت
چهار پنج‌ تا برگ بو
دوتا قرص سوپ(بویون، گالینابلانکا، یا هر اسم دیگه‌ای که ازش می‌شناسین)
نوک قاشق چایخوری پودر میخک
نمک و فلفل
چندتا ساقه چایوز(Chives)- نزدیک ترین مزه بهش تره یا ساقه پیازچه‌ست- برای طعم و تزیین.
سه چهار قاشق کره

طرز‌تهیه:


پوست و هسته کدو رو می‌گیریم و خرد می‌کنیم. می‌ریزیم تو قابلمه. با یه فنجون آب و یه قاشق کره می‌گذاریم بیست دقیقه‌ای بپزه تا نرم بشه. من یه تیکه سیب‌زمینی شیرین هم داشتم که قاطی کدو گذاشتم بپزه.
همزمان تو یه قابلمه دیگه پیاز رو درشت خرد می‌کنیم با باقی کره یه ذره تفت می‌دیم. در حد دو سه دقیقه. بعد گوجه و برگ‌بو و دوتا قرص سوپ رو بهش اضافه می‌کنیم و یک لیتر آب‌جوشیده می‌ریزیم روش می‌گذاریم با حرارت کم تو این بیست دقیقه قل‌قل کنه تا عطر برگ‌بو با مزه پیاز و گوجه قاطی بشه.
کدوها که پختن، برگ‌بوها رو از تو سس‌مون درمی‌‌آریم کدو‌ها رو بهش اضافه می‌کنیم و با گوشت‌کوب برقی، مخلوط کن یا هر وسیله‌ مناسب دیگه‌ای سوپ رو حسابی می‌کوبیم تا یه مخلوط یکنواخت و همگن از آب دربیاد.
حالا قابلمه رو می‌گذاریم روی اجاق، نمک و فلفل سوپ رو اندازه می‌کنیم. خامه و پودر میخک رو می‌ریزیم روی سوپ. یه دقیقه هم می‌زنیم تا یکنواخت بشه. می‌کشیم و روی بشقابا رو با ساقه‌های تره تزیین می‌کنیم.