December 5, 2010

کاسروله گوشت و اسفناج


کاسروله به این ظرفای گودی می‌گن که توش غذا رو تو فر می‌پزیم و مستقیم از تو فر می‌گذاریمشون سر سفره (+).
این کاسروله یکی از خوشمزه‌ترین کاسروله‌های هلندیه. هر سه ما دوستش داریم. شمام شاید خوشتون بیاد.

مواد لازم برای چهار نفر
صد گرم گوشت چرخ‌کرده
سیصد گرم اسفناج
هفت هشت تا گوجه فرنگی کوچولو
یه دونه پنیر موتزارلا
پنیر رنده شده بسته به میلتون
یه قاشق غذاخوری خرده نون خشک
یه لبه ساطور رزماری ساطوری شده
نمک و فلفل
پنج شیش تا سیب زمینی متوسط
پنج قاشق کره
صد و پنجاه سی‌سی شیر
یه پیاز درشت



پیاز رو ریز خرد می‌کنیم با دو سه قاشق کره و گوشت چرخ‌کرده سه چهار دقیقه تفت می‌دیم. بعد چهار پنج تا از گوجه‌ها رو که پوستشون رو قبلا گرفتیم به گوشت اضافه می‌کنیم و رزماری رو می‌پاشیم روش. سه دقیقه هم می‌زنیم که یه کم آب گوجه‌ها تبخیر بشه.  بعد حرارت رو زیاد می‌کنیم و اسفناج ها رو کم کم اضافه می‌کنیم. یعنی اول یه مشت بعد هم می‌‌زنیم تا قاطی گوشت بشن بعد یه مشت دیگه و...تا همه اسفناج‌ها رو بریزیم توی این سس. دست آخر هم نمک و فلفل سس رو تنظیم می‌کنیم.
از اون طرف سیب زمین‌ها رو پوست می‌گیریم، خرد می‌کنیم، می‌ریزیم توی یه قابلمه با یه مشت نمک می‌گذاریم. سیب زمینی‌ها که پخت آبکش می‌کنیم. یه قاشق کره و صدوپنجاه سی‌سی شیر رو می‌ریزیم روشون و با گوشت‌کوب می‌کوبیمشون که بشن پوره.



حالا ته و جداره داخلی ظرفی رو که می‌خواهیم غذا رو توش آماده کنیم کره‌مالی می‌کنیم. بعد یه لایه پوره می‌گذاریم کفش، روش رو با سس گوشت و اسفناج می‌پوشونیم، بعد گوجه‌ها و پنیر رو قاچ قاچ می‌کنیم و روی این لایه می‌چینیم. اگه مواد زیاد اومد یه لایه دیگه از پوره، سس، و گوجه پنیر اضافه می‌کنیم. دست آخر پنیر رنده شده و یه قاشق خرده نون خشک رو می‌پاشیم روی مواد و ظرف رو می‌گذاریم توی فر که قبلا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرمش کرده بودیم. بیست دقیقه تا نیم‌ساعت با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد بپزه آماده‌ست.
نوش‌جون-بهار