December 22, 2010

بورانی مخلوط!


گویا بورانی به آن دسته از غذاهایی گفته می‌شه که با ماست قاطی می‌شن. مثل بورانی اسفناج. تو دستورغذاهای  ارومیه‌ای بورانی‌های متنوعی هست. من قبلا بورانی لوبیا رو اینجا نوشته‌بودم. بورانی کلم و هویج هم کم و بیش شبیه بورانی لوبیاست.
دی‌شب می‌خواستم شام یه غذای مناسب سرماخوردگی که سوپ هم نباشه درست کنم. تو جا‌میوه‌ای یه خورده کلم داشتیم، چندتا هویج و چندتا قارچ. با خودم فکر کردم چطوره یه مخلوطی از بورانی هویج و کلم درست کنم و توش به جای لپه قارچ بزنم. خوشمزه شد و هر‌سه مون ته بشقابامونو درآوردیم. خواستین شماهم امتحان کنین:

مواد لازم برای سه نفر

یک سوم کلم سفید کوچولو
سه تا قارچ 
دوتا هویج
دوتا پیاز
دو تا قرص سوپ
یک قاشق غذاخوری نعناع خشک
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه
آب یا رب گوجه
یه قاشق غذاخوری کره
یکی و نصفی فنجون بلغور
سماق یک قاشق چایخوری

پیازها رو ریز خرد می‌کنیم. کره رو تو قابلمه‌ای که می‌خواهیم غذا رو توش بپزیم آب می‌کنیم و پیازها رو باهاش یه تفت کوچولو می‌دیم. قارچ‌ها رو درش خرد می‌کنیم و به پیازها اضافه می‌کنیم. هویج‌ها رو هم ورقه‌های گرد می‌بریم و می‌ریزیم تو قابلمه. کلم رو هرجور دوست دارید خرد کنید و به مواد اضافه کنید. دست آخر هم آب یا رب گوجه رو اضافه می‌کنیم. ادویه می‌زنیم. دو سه دقیقه در قابلمه رو می‌بندیم تا مزه ها باهم قاطی بشن. بعد بلغور رو همراه با یه لیتر آب به مواد اضافه می‌کنیم و قرص‌سوپ ها رو می‌اندازیم تو قابلمه و یک قاشق نعناع و سماق رو هم می‌پاشیم روی غذا. در قابلمه رو می‌بندیم. می‌گذاریم غذا نیم‌‌ساعت روی حرارت کم بپزه. حواستون باشه موقع کشیدن، غذا نباید خیلی بی‌آب و خشک باشه.  خواستین غذا رو با ماست و نعناع قاطی کنین و بخورین، نخواستین همینطوری نوش جان کنید.