December 26, 2010

کوکوسبزی



من بچه‌ که بودم زیاد از کوکو سبزی خوشم نمی‌اومد. اما این روزا خیلی باهاش حال می‌کنم. فکر می‌کنم یکی از دلایلی این تغییر ذائقه میزان کلفتی کوکوست. کوکوی نازک و سوخاری رو خیلی بیشتر از کوکوی تپل و نرم دوست دارم. گذشته از این سولین هم از کوکو سبزی خیلی خوشش می‌آد.

مواد لازم برای چهار نفر:

یه ساقه تره‌فرنگی، من دستم به تره نمی‌رسه به جاش تره‌فرنگی مصرف می‌کنم.
شوید، جعفری و گشنیز: یه دسته کوچولو
چندتا ساقه نعناع یا یه قاشق غذاخوری نعناع خشک
چهارتا تخم مرغ
یک قاشق غذاخوری زرشک
دو قاشق غذاخوری گردوی چرخ‌کرده
چهار-پنج قاشق غذاخوری کره
نمک و فلفل سیاه و اگه دوست داشتین یه کم زردچوبه

سبزی‌ها رو خرد می‌کنیم. توی یک کاسه می‌ریزیم روشون تخم‌مرغ‌ها رو می‌شکنیم. زرشک و نعناع و گردو چرخ‌کرده و نمک و فلفل رو می‌ریزیم روش و با چنگال خوب به هم می‌زنیم تا یه مخلوط یکنواخت بدست بیاد.
توی تابه بزرگ روغن‌(آفتاب‌گردون از باقی روغن‌ها برای طعم کوکو بهتره) می‌ریزیم می‌گذاریم داغ بشه بعد مایه کوکو رو کف تابه پهن می‌کنیم. وقتی یه طرف کوکو پخت( اینو از کناره‌های کوکو و همینطور از اینکه وقتی تابه رو جلو عقب می‌کنیم کوکو یه تیکه با تابه جلو عقب می‌شه می‌فهمیم) یه سینی گرد بزرگ‌تر از لبه تابه می‌گیریم روی تابه و  تابه رو پشت و رو می‌کنیم که کوکو برگرده تو سینی. دوباره تابه رو می‌گذاریم روی اجاق و اگه تهش روغنی باقی نمونده یکی دو قاشق روغن تهش می‌ریزیم. لبه سینی رو می‌گذاریم لب تابه و کوکو رو سر می‌دیم تو تابه که اون یکی طرفشم سرخ بشه.