December 29, 2010

پیتزای خانگی



تا همین امروز هربار می‌خواستیم تو خونه پیتزا درست کنیم پودرِخمیرشو از مغازه می‌گرفتیم. امروز با سانلی تصمیم گرفتیم خمیرشم خودمون درست کنیم. برا همین دستورشو اینجا می‌گذارم. اصل وقتی که پیتزا درست کردن از آدم می‌گیره همون درست کردن خمیرشه باقی‌ش کار نیم‌ساعته. ولی خب به دردسرش می‌ارزه.

مواد لازم برای خمیرپیتزا:
یک فنجان آرد
یک قاشق چایخوری نمک
دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
۲۰۰ سی‌سی آب‌گرم ( گرم به این معنی که وقتی دستتون رو توش می‌کنین گرمای مطبوعی داشته باشه نه داغ و نه ولرم)
یک قاشق چایخوری بزرگ مایع خمیر آماده


آرد و نمک و روغن رو می‌ریزیم توی کاسه و مخلوط‌کن با دور کم رو روشن می‌کنیم می‌گذاریم توش و نم‌نم آب رو اضافه می‌کنیم تا یه خمیر یکنواخت و یه‌تیکه از آب دربیاد.
بعد درکاسه رو محکم می‌بندیم و می‌گذاریم یه ساعتی یه جای نسبتا گرم بمونه تا ور بیاد.

تو این فاصله می‌تونیم سس و مواد پیتزا رو آماده کنیم.

مواد لازم برای سس پیتزا


یه دونه پیاز درشت و یه حبه سیر
یک قوطی کنسرو گوجه ریز شده یا چهار پنج تا گوجه‌فرنگی رسیده و آبدار
سه‌چهارتا ساقه باسیلیکوم و سه چهارتا ساقه آویشن(یا یک قاشق چایخوری آویشن خشک)
دو سه قاشق روغن زیتون
نمک و فلفل سیاه
یک قاشق چایخوری شکر


پیاز رو ریز خرد می‌کنیم. توی تابه روغن می‌ریزیم و پیاز رو می‌ریزیم تو تابه. سیر رو هم توی سیرخرد کن له می‌کنیم و می‌ریزیم روی پیازها. سه چهار دقیقه صبر می‌کنیم( گاهی یه همی می‌زنیم) تا پیازها یه کم نرم بشن. بعد گوجه رو که پوستشو گرفتیم و له می‌کردیم و می‌ریزیم توی تابه. باسیلیکوم ها و برگهای آویشن رواز ساقه جدا می‌کنیم، با دست پاره می‌کنیم ( با چاقو خرد کنیم عطرش کم می‌شه) و می‌ریزیم روی سس. نمک و فلفلش رو میزون می‌کنیم. شکر رو می‌پاشیم روش و در تابه رو می‌بندیم می‌گذاریم با حرارت کم قل‌قل کنه و آبش رو بکشه.

مواد لازم برای پیتزا


طبیعتا هرچی دوست دارین. ما این‌دفعه اینا رو زدیم:


چند تا برگ باسیلیکوم پاره ‌شده رو برای روی پیتزا نگه دارین بد نیست. پنیر موتزارللا رو هم اگه بچه‌دارین بهتره با دست تیکه تیکه کنین که خوردنش وقتی کش می‌آد برای بچه‌‌ راحت‌تر باشه.


بعد تقریبا یک ساعت خمیرتون دوبرابر می‌شه حجمش. حالا روی میزکار آشپزخونه یه‌کم آرد بپاشین و با خمیر رو ورز بدین. برای ورز دادن بهتره با کف دستتون وزنتون رو بندازین روی خمیر و به چپ و راست فشارش بدین. گاه و بیگاه هم از همه طرف جمعش کنین و یه گلوله یک‌دست ازش بسازین.
دست آخر با وردنه به کلفتی دلخواهتون بازش کنین. تو این میون می‌تونین فرتون رو بگذارین با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم بشه.

کف سینی فر رو با کاغذ روغنی بپوشونین. خمیر رو روش پهن کنین. سس رو روش پخش کنین و موادتون رو بگذارین روش. دست آخر هم موتزارللا و برگهای باسیلیکوم رو بگذارین روش و پنیر رنده شده روی سرتاسر سینی بپاشین.


حالا سینی پیتزا رو می‌گذاریم توی فر که قبلا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرمش کردیم و ۲۰-۲۵ دقیقه صبر می‌کنیم تا پیتزا آماده بشه.