April 18, 2011

Kibbling

پنج‌ساله تو این مملکت زندگی می‌کنم، تقریبا هربار که رفتم بازار یه پیاله کیبلینگ گرفتم ملچ‌مولوچ به نیش کشیدم اما تا امروز هیچ‌وقت به سرم نزده بود که خودم درستش کنم! ظهری از سر بی‌حوصلگی تا برسم خونه تو مترو دستور پختش رو پیدا کردم و بساطشو سرراه خریدم و
TADA


مواد لازم برای سه نفر که می‌شه یه فیله سیصد-چهارصد گرم کابالییاو  یا هر ماهی گوشت سفید دیگه‌ای:

ده تا قاشق غذاخوری آرد سفید
سه-چهار قاشق غذاخوری آرد ذرت
یه فنجون سرخالی شیر
چهار-پنج تا تخم‌مرغ
سه-چهار قاشق چایخوری بیکینگ‌پودر و همونقدر جعفری خشک کف‌ساب
نمک و فلفل و ادویه ماهی هرقدر دوست دارین.
روغن برای سرخ کردن به روش غوطه‌وری و یه قابلمه دیواره‌بلند یا دستگاه سرخ‌کن.

ماهی رو بعد از شستن و خشک کردن قطعه قطعه می‌کنیم و پهن می‌کنیم روی دستمال که حسابی خشک بشه. این از این. حالا توی یه کاسه آرد و باقی مخلفاتی که ذکرش اون بالا رفت رو با هم قاطی می‌کنیم و با مخلوط کن می‌زنیم تا یه مایع یکنواخت به‌دست بیاد. بعد قطعات ماهی رو می‌ریزیم توش و می‌گذاریم یه ربعی توی مخلوط بمونن که طعم بگیرن.


من که سرخ‌کن ندارم، اینا رو اینطوری سرخ کردم:
توی یه قابلمه‌ی دیواره بلند روغن مخصوص سرخ‌کردن ریختم (اینقد که ماهی‌ها توش غوطه‌ور بشن). بعد ماهی‌ها رو از توی مایع درآوردم و دونه دونه انداختم تو روغن که سرخ بشن.



بعدم ماهی سرخ‌شده‌ها رو چیدم توی یه توری که کفش دستمال آشپزخونه پهن کرده بودم که روغ اضافه‌ ماهی‌ها رو بگیرم. کل این فرآیند نیم‌ساعت هم طول نمی‌کشه.





مواد لازم برای سس سیر کنار دستش: 

دو-سه تا حبه سیر له شده
دو قاشق غذاخوری سس مایونز
پنج شیش قاشق غذاخوری ماست
یه پر شکر 
نمک و فلفل سیاه به مقدار دلخواه
بیوسلوک (يا تره) یا شوید خشک به مقدار دلخواه
یکی دو قاشق هم آب لیموی تازه