April 9, 2012

کوس‌کوس مدل بهار


نه ماهی می‌شه در آشپزخونه رو باز نکردم. امروز آمدم همین نهاری رو که ظهر درست کرده‌بودم بنویسم بگذارم اینجا دیدم دوتا پست قدیمی تو نانوشته‌ها هست. یکیش همین کوس‌کوس. عکس رو تابستون پارسال تو آشپزخونه قدیمیم تو آمستردام گرفته‌م و خودش الان برام یه دنیا می‌ارزه. این شد که فکر کردم اول همین کوس‌کوس رو بگذارم.

مواد لازم برای دو نفر 

کوس‌کوس یه فنجون قهوه برای هر نفر (این کوس‌کوس ه).
یه قوطی کوچیک کنسرو نخود
۱۰۰-۱۲۰ گرم گوشت راسته
دوتا هویج و یه دونه سیب‌زمینی درشت
یک دونه فلفل دلمه‌ای هر رنگی که دوست دارین (گویا من اونموقع که این غذا رو درست کردم سبزش دم دستم نبوده و قرمز زدم)
یک بشقاب کلم سفید خرد شده
یه دونه بادمجون یا کدو یا اگه دم دست باشه هر دوش
یه دونه لیمو عمانی
فلفل قرمز، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه هرچقدر صلاح می‌دونین (اما از من گفتن:‌ هرچی تندتر، خوشمزه‌تر)
یه دونه پیاز درشت و سه چهار تا برگ بو
یه قاشق غذاخوری کره
روغن زیتون برای سرخ کردن
رب گوجه

پیاز رو درشت خرد می‌کنم، گوشت ها رو هم خورشتی می‌برم. یه قابلمه کوچیک برمی‌دارم گوشت رو که شستم می‌ریزم توش و میگذارم با یه لیوان آب بجوشه و خون‌آبه‌ش بیاد بیرون هی کف ها رو از روی آب جدا می‌کنم اینقدر که دیگه کفی درکار نباشه. بعد توی یه قابلمه کوچیک  روغن زیتون می‌ریزم، داغ که شد، زردچوبه و فلفل ها رو اضافه می‌کنم یه کم تفت می‌دم بعد پیاز ها رو توش سرخ می‌کنم. طلایی که شدن رب رو اضافه می‌کنم. یک کمی رب رو تفت می‌دم و دست آخر گوشت رو با آبش می‌ریزم روی این سس و  با برگ بو می‌گذارم دو سه ساعت بپزه تا نرم نرم بشه.
سیب زمینی و هویج و فلفل دلمه‌ای  و کدو و بادمجون رو درشت خرد می‌کنم. بادمجون، کدو، کلم و فلفل دلمه ای رو جدا سرخ می‌کنم. وقتی گوشت پخت، برگ‌بو ها رو از تو قابلمه درمی‌آرم و لیموعمانی رو می‌شکنم می‌اندازم تو قابلمه. سیب زمینی و هویج رو بهش اضافه می‌کنم. بعد که سیب زمینی و هویج پخت، بادمجون (کدو)، کلم و فلفل دلمه رو هم  با نخودها بهش اضافه می‌کنم. باید حواسم باشه که آخرش خورش قرار نیست خیلی آبکی باشه. برای همین خیلی آب بهش نمی‌بندم و نمکش رو می‌چشم که اندازه باشه.
از اون طرف آب می‌گذارم بجوشه، کوس کوس رو می‌ریزم توی یه قابلمه، به ازای هر فنجون کوس‌کوس یه لیوان آب می‌ریزم روش و می‌گذارم روی حرارت خیلی کم. یه کمی هم نمک و کره بهش می‌زنم. یه ربعی طول می‌کشه که آب‌ها به خورد کوس‌کوس بره و نرم بشه.
همین دیگه. کوس کوس رو می‌کشم تو بشقاب و خورش رو با آبش می‌کشم روش.