April 16, 2012

کوکو‌سیب‌زمینی با اسپک

بلکی اینو قبلا‌هم اینجا نوشته باشم. ولی خب یه فرق بزرگش اینه که اینو تو آشپزخونه تازه درست کردم!
راستش امروز ظهر تو شیش و بش این که نهار چی درست کنم دیدم ای دل غافل سیب‌زمینی‌هام داره جوونه می‌زنه. اول فکر کردم کوکو سیب‌زمینی درست کنم. بعد به خودم گفتم خب این که خیلی ساده است. در یخچال و کمد ادویه رو باز کردم و هرچیزی که به نظرم می‌اومد کوکوی ساده‌ی منو خوب خال‌خالی می‌کنه از نظر گذروندم. اسپک و سبزی خشک و پیاز سرخ‌شده خشک رو کشیدم از توی قفسه‌ها بیرون و دست به‌کار شدم.



مواد لازم برای چهار نفر:








سیب‌زمینی له‌شده با اسپک و پیازسرخ خشک‌شده، جعفری و نعناع و شنبلیله خشک و نمک و زردچوبه و فلفل‌قرمز و یه نوک قاشق کره

سیب‌زمینی هفت هشت ده تا (بستگی به اینکه ریز باشن یا درشت)
یک قاشق غذاخوری پیازسرخ‌شده‌ی خشک
زردچوبه و نمک و فلفل قرمز و دارچین هرچقدر صلاح می‌دونین
نوک قاشق چایخوری شنبلیله خشک، یه قاشق چایخوری نعناع خشک، نصف قاشق چایخوری جعفری خشک
سه‌تا تخم مرغ
نوک قاشق غذاخوری کره
سه چهار قاشق غذاخوری روغن زیتون برای سرخ کردن توی فر (برای تو تابه قطعا بیشتر اما من نمی‌دونم چقدر، خودتون بهتر می‌دونین)
صدگرم هم اسپک دودی ریز خرد شده.


توی یه قابلمه بزرگ آب می‌ذارم بجوشه، تا آب جوش بیاد سیب‌زمینی‌ها رو می‌شورم و پوست می‌گیرم و چهارقاچ می‌کنم که زود بپزه. آب که جوشید، یکی دو قاشق چایخوری نمک می‌پاشم روش و سیب‌زمینی‌ها رو می‌رزم توش. صبر می‌کنم تا خوب بپزه. وقتی خوب پخت، آب قابلمه رو خالی می‌کنم، سیب زمینی ها رو با پشت چنگال له می‌کنم. کره و سبزی خشک‌ها و پیاز خشک و ادویه و اسپک رو بهش اضافه می‌کنم و با سه تا تخم مرغی که توش شکستم همه رو خوب هم می‌زنم که یه مخلوط به نسبت شل و ولی از آب دربیاد. 
یادم باشه اندر مزایای اجاق القایی بعد یه گوشه‌ای بنویسم! 
بعد کف تابه فر روغن می‌ریزم و قاشق قاشق از تو مخلوط برمی‌دارم می‌چینم کف سینی. من خیلی اهل خوشگل و شکیل درآوردن فرم کوکوها نیستم شما رو نمی‌دونم.
همین دیگه. این ور و اون ور کوکو ها رو سرخ کردم و با سالاد زدیم بر بدن. خوشمزه شده بود.