December 23, 2013

ماش پلو


سالها بود ماش پلو نپخته بودم. از فهرست دمپخت های ذهنم حذف شده بود انگار. گرچه عطر و طعمش زیر زبونم مونده بود. 
ماش پلو منو یاد عمو بزرگم می اندازه که گیاهخواره و سالها پیش که مدتی پیش ما بود مشتری پر و پا قرص دمپخت های من و به خصوص این ماش پلو بود.

با چی درستش کردی؟ 


  • دوتا فنجون قهوه خوری ماش
  • دوتا فنجون قهوه خوری برنج
  • دوتا پیاز
  • کمی روغن زیتون و کمی کره
  • نمک و زردچوبه و کمی زیره سبز و تخم گشنیز
چطوری پختی؟

ماش رو توی آب جوش گذاشتم نیم ساعت خیس بخوره. همینطور برنج رو. اونقدری آب ریختم روی ماش که تخمین می زدم با همون مقدار آب بپزه و آب چندانی باقی نمونه ته قابلمه موقعی که پخت. به دو دلیل: یکی اینکه آب ماش رنگ تیره ای داره که قیافه ی دمپخت رو خراب می کنه (گذشته از اینکه تلخی ش هم به طعم غذا صدمه می زنه) دوم اینکه: دلم نمی خواد آب اضافه رو دور بریزم چه عصاره ی طعم بنشن توشه.


همزمان با پختن ماش توی آب و نمک، پیاز رو ریز خرد کردم. کف قابلمه ای که می خواستم دمپخت رو توش بپزم (آره قابلمه ای که ماش توش می پزه نه) روغن زیتون و کره رو گرم کردم. بعد دونه های زیره سبز و تخم گشنیز ساییده و زردچوبه رو توی روغن تفت دادم و پیاز رو توی این روغن معطر سرخ کردم. بعد برنج رو به پیاز اضافه کردم با همون آبی که گذاشته بودم توش خیس بخوره و ماش رو از توی قابلمه اش خالی کردم روی این مجموعه.


و گذاشتم با حرارت ملایم دم بکشه. به نظر من وقت برداشتن دمپخت از روی اجاق وقتیه که بوش همه جا رو پر کرده و از اون مهم تر برنج هنوز کف قابلمه نچسبیده.