December 25, 2013

لازانیا

خب البته که همه بلدن. هر کس که که بلد نباشه کافیه دستور روی بسته ورقه های لازانیا رو نگاه کنه. ولی من تصمیم گرفتم هر چی می پزم اینجا بنویسم. شام کریسمس ما مرغ شکم پر نبود. بوقلمون هم نبود. بله لازانیا بود....


با چی درست کردی؟

به غیر از ورقه های لازانیا و پنیر رندیده، با اینا:


برای سس گوشت:
  • صد گرم گوشت 
  • یه دونه هویج
  • دوتا مغز کرفس
  • دوتا پیاز
  • یه حبه سیر
  • دو سه تا سرشاخه رزماری
  • یه دسته کوچولو جعفری
  • روغن زیتون برای سرخ کردن و نمک و فلفل سیاه

برای سس بشامل:

  • پنجاه گرم کره
  • پنجاه گرم آرد
  • نه دهم لیتر شیر
  • یه کوچولو جوز قند رنده شده
  • نمک

چه جور درست کردی؟

پیاز رو خرد کردم تو روغن زیتون یه کوچولو تفت دادم. بعد هویج و کرفس خرد شده رو بهش اضافه کردم و روش سیر خرد شده و رزماری خردشده رو اضافه کردم.


عطرش که دراومد، گوشت رو بهش اضافه کردم و سرخ که شد نمک و فلفل و رب زدم بهش. زیرش رو که خاموش کردم جعفری رو که خرد کرده بودم ریختم روش و گذاشتم بمونه.


فر رو گذاشتم روی حرارت دویست و بیست که گرم بشه.
همزمان کره رو کف قابلمه آب کردم و یه کم آرد رو باهاش تفت دادم. بعد شیر رو که قبلا گرم کرده بودم (باهاس گرم باشه وگرنه آرد قلمبه قلمبه می شه) بهش آروم آروم اضافه کردم. یه کم جوز قند روش رنده کردم و نمک زدم بهش و مرتب همش زدم. همینکه خواست بجوشه زیرش رو خاموش کردم.

کف ظرفی که می خواستم لازنیا توش درست کنم با یه کوچولو کره چرب کردم. یه لایه نازک سس گوشت ریختم تهش و روش رو با سس بشامل پوشوندم. 


روش دو لایه ورقه لازانیا گذاشتم و باز روش سس گوشت و بشامل و باز ورقه ها. تا اینکه همه ورقه ها و سس ها تموم شد. 

 
روی لایه آخر ورقه ها فقط بشامل ریختم و روش رو با پنیر رندیده پوشوندم.



بیست دقیقه توی فر که حرارتش دویست و بیست درجه ست گذاشتم و خلاص :)