January 4, 2015

کلم بورانی سی: آلا بهار



بورانی کلم یکی از انواع بورانی های ارومیه ست که از قضا ته لیست بورانی های محبوب من جا داشت. مشکلم هم طعم کلم بود. 
چند روز پیش این بورانی کلم بهاری را با تخیل ترکیب مزه ها پختم و خوشم آمد. 

مواد لازم برای چهار نفر: 


  • مرتبه اول: تخیل ترکیب مزه ها


نصف کلم کوچک و چهارتا ساقه علف لیمو و یک ساقه برگ بو و یک دانه فلفل سبز تند و چند برگ گوجه خشک
یک فنجان بلغور و رب کوجه فرنگی و نمک و فلفل
کلم را درشت خرد می کنیم و با ساقه های لیمو و ساقه ی برگ بو و فلفل و برگه های گوجه می ریزیم توی قابلمه با حرارت کم بپزد.
کلم خودش آب می آندازد و نیاز چندانی به اضافه کردن آب در این مرحله نیست.
  • مرتبه دوم: بازی با مزه ها
یک مشت زرشک و نصف فنجان گردوی چرخ کرده

یک دانه پیاز سپید را ریز خرد می کنیم.


تا کلم بپزد و طعم برگ بو و علف لیمو به جانش برود، پیاز را توی یک قاشق غذاخوری کره تفت می دهیم. طلایی که شد گردوی چرخ کرده را اضافه می کنیم و بعد که روغن به جان گردو رفت زرشک را اضافه می کنیم و بلافاصله رب را که تا زرشک نسوخته رب کمی تفت بخورد.






 


بلغور را به کلم که نیم پز شده اضافه می کنیم و یک فنجان هم آب روی غذا می ریزیم تا بلغور بپزد. خواستید بویون به  غذا بزنید حالا وقتش است. 
بلغور که قدری نیم پز شد پیاز و گردو و زرشک تفت داده شده را به غذا اضافه می کنیم و آب غذا را چک می کنیم. حواستان باشد بورانی خوب آن است که نه خیلی آبکی باشد و نه خیلی سفت. ساقه های لیمو و برگ بو و همینطور فلفل را از توی غذا بیرون می آوریم و می کشیم توی بشقاب. هر برگ کلم این بورانی مزه ای بهشتی دارد که ترکیبی ست از عطر لیمو و تندی کلم و عصاره برگ بو.
 
نوش جان!