January 21, 2015

دمپختک

هوای سرد و مه آلود و خاکستری ‌ذائقه ی منو برای دمپختک کوک می کنه. 
درست به همون دلیل که هوای آفتابی و دلچسب اوایل تابستون ‌ذائقه گوشه ی استامبولی می زنه!


مواد لازم برای ۴ نفر:

باقالی زرد: دو فنجون قهوه خوری
برنج: سه فنجون قهوه خوری (بهتره نیم ساعت قبل از پخت بگذاریم توی آب -بدون نمک خیس بخوره. یک بند انگشت آب کافیه.
پیاز سپید یا زرد: یک دونه درشت
روغن زیتون، زردچوبه، نمک، زیره سبز و تخم گشنیز به اندازه ی که صلاح می دونید.



باقالی زرد رو می گذاریم با مقدار کمی آب و حرارت ملایم بپزه. اگه زیرش رو زیاد کنید سریع کف می کنه و آبش سر می ره. من کلا بنشن رو با مقدار کم آب می پزم چون دوست دارم آبش همزمان با پختش تموم بشه.

پیاز رو ریز  خرد می کنیم. توی قابلمه ای که قراره کته رو بار بگذاریم روغن زیتون رو می ریزیم و می گذاریم کمی گرم بشه. تخم گشنیز و زیره سبز رو می سابیم و با زردچوبه به روغن زیتون اضافه می کنیم و تفت می دیم. بعد پیاز رو توی این روغن معطر سرخ می کنیم. باقالی که نیم پز شد (بقیه شو قراره همراه برنج بپزه. اگه خوب بپزه له می شه.) می ریزیم توی قابلمه روی پیاز با برنج و آبش و می گذاریم با حرارت کم دم بکشه. نمک یادت نره؟ 




آب برنج که تموم شد، زیر قابلمه ای می گذاریم روی حرارت و دم کنی می کشیم روی در قابلمه تا یک دم پختک اساسی از آب دربیاد. ترشی درست درمون دم دست داشتین یاد من هم بکنین :)


نوش جان!