February 28, 2015

شقاقل و سیب زمینی شیرین



مربای شقاقل رو همه می شناسن. بچه که بودم همراه نمک سبز و کولوچه و مربای بهارنارنج جزو سوغاتی هایی بود که از چالوس می اومد. احمقانه ست که خود شقاقل رو تو مازندران و گیلان ندیدم و نخوردم. شبیه هویجه و اگه برای اولین بار با چشم بسته خامش رو بخوری انگار که ریشه ی جعفری خورده باشی! زمستونا سر وکله ش پیدا می شه و من گاهی وقتا توی سوپ می ریزمش یا با باقی ریشه ها و غذه ها تو فر کبابش می کنم.

مواد لازم
دوتا شقاقل
دو تا سیب زمینی شیرین
یه دونه پیاز قرمز
دوتا حبه سیر
یه دونه لیموترش
کاکوتی (همون تایم)
نمک و فلفل سیاه و روغن زیتون
طرز تهیه
شقاقل رو پوست می گیریم و به تکه های درشت می بریم. پوست سیب زمینی شیرین رو تمیز می کنیم ولی نمی گیریم و اونم به تکه های درشت خرد می کنیم. همینطور پیاز و سیر رو. همه شون رو می ریزیم توی یک ظرف و با روغن زیتون خوب هم می زنیم طوری که روغن به جون همه مواد بره. نمک و فلفل سیاه و کاکوتی می پاشیم روش و ظرف رو می گذاریم کنار تا عطر و طعم ها با هم قاطی بشه.
فر رو روی ۲۲۰ درجه سانتی گراد تنظیم می کنیم و صبر می کنیم تا گرم بشه.  گرم که شد ریشه ها رو می گذاریم توش و نیم ساعت می گذاریم کباب بشه. یکی دوبار هم تو این میون ظرف رو از تو فر درمیاریم و مواد رو هم می زنیم. حاضر که شد، غذا رو از توی فر درمی آریم. آب لیمو ترش رو می پاشیم روی مواد و باز کمی کاکوتی می پاشیم روش.

نوش جان.