April 12, 2015

کیک توت فرنگی




دستور این کیک رو چند روز پیش توی روزنامه ی صبح دیدم و از حضور پررنگ توت فرنگی توش خیلی خوشم اومد. امروز عصر  با سولین پختیمش و ناگفته پیداست که معرکه شد...اگه درست کردین، شنیدن این موزیک رو ضمن خوردن این کیک امتحان کنین :).



مواد لازم
۱۵۰ گرم کره آب شده
۲۲۵ گرم شکر
۲ تا تخم مرغ
۱۳۵ گرم ماست پرچرب یونانی (۱۰٪ چربی)
پوست رنده شده یک دونه لیمو ترش
یک ساقه بزرگ وانیل. ساقه رو باید طولی برید بعد با لبه چاقو مغزش رو تراشید. این می شه وانیلی که برای کیک لازم داریم. بعدش اگه ساقه رو توی ظرف شکر بگذارین، ظرف چند روز شکرتون عطر وانیل می گیره. 
می دونستین وانیل ساقه ی یک نوع ارکیده ست؟ و می دونستین اون ثعلب ی که جزو لاینفک بستنی و آدامس و گز هست چیزی نیست جز اسم عربی ارکیده؟
۲۲۵ گرم آرد
۱۲۵ گرم توت فرنگی درسته.

طرز تهیه

فر رو می گذاریم روی حرارت ۱۶۰ درجه سانتی گراد و دست به کار می شیم. 
دیواره قالب کیک رو با کره چرب می کنیم بعد با کاغذ شیرینی پزی جدار داخلی شو می پوشونیم.
پوست رندیده لیمو، کره آب شده، شکر، تخم مرغ و ماست رو حسابی با هم زن دستی به هم می زنیم. آرد رو کم کم بهش اضافه می کنیم. مایع غلیظ رو بهتره حالا با کاردک هم بزنیم تا با هم زن.

خمیر مایه که یکنواخت شد با دقت توت فرنگی ها رو بهش اضافه می کنیم و سعی می کنیم ضمن هم زدن له نشن.



























مخلوط رو می ریزیم توی قالب. یه قاشق رو مدتی می گذاریم توی آب گرم و بعد با پشت همچو قاشق گرمی روی مایع رو صاف می کنیم و می گذاریمش توی فر برای مدت ۷۰ دقیقه.

کیک که حاضر شد از فر بیرون می آریمش و یه ربعی صبر می کنیم تا خنک شه. بعد از قالب درش می آریم و به هر شکلی دوست داشتیم می بریم و با توت فرنگی تازه و نوشیدنی باب میل نوش جان می کنیم.
این نوشیدنی باب میل شربتی هست که با گل انگور وحشی درست می کنند و در هلندی اسمش هست فلییربلوسم . انگلیسی این شربت هست Elderflower Cordial. اهالی جزیره می دانند که با میوه ی انگور وحشی (Elderberry) مربا و شراب هم می سازند.